Blog

BLOG SCHRIJVEN? HOE DOE JE DAT?

Een fantastisch blog schrijven

Je weet dat een blog schrijven beter is voor je vindbaarheid op Google, maar hoe doe je dat?

Heb je ooit een geweldig stuk gelezen dat je echt is bijgebleven? Vraag je je af hoe je een goede blogpost schrijft die impact maakt? Het schrijven van goede blogposts is niet eenvoudig. Maar het is ook geen rocket science!


In het artikel van vandaag vertel ik je wat een goede blog is en deel ik enkele tips voor het schrijven van een goede blogpost die veel bezoekers trekt. Dus laten we beginnen!


Wat maakt een goede blogpost?
Als je denkt dat het schrijven van een goede blogpost alleen betekent dat je de juiste woorden gebruikt, dan heb je het mis.
Er zijn veel andere factoren die bijdragen aan het succes van jouw blogpost.
Het is zelfs mogelijk (en zelfs vrij gebruikelijk!) om een ​​geweldige schrijver te zijn, maar niet zo goed in bloggen.
Hoe is dat mogelijk? Stel dat je een artikel hebt opgesteld dat zeer goed onderzocht en gedetailleerd is en alle informatie bevat waarnaar jouw lezers op zoek zijn.
Maar het is ZO goed onderzocht en informatief dat je alinea’s erg lang zijn en moeilijk te lezen. Misschien ben je vergeten afbeeldingen of andere media-inhoud toe te voegen uit angst om de stroom van je artikel te onderbreken. Omdat het eruitziet als een grote tekstmuur, is de kans groter dat mensen op de “terug”-knop drukken dan te blijven en het hele ding te lezen.

Denk je dat mensen dat een goede post zouden noemen?


Dus afgezien van de woorden zelf, moet je ook rekening houden met…
• Hoe gemakkelijk is het om te lezen?
• Hoe visueel aantrekkelijk is de post?
• Hoe goed beantwoordt het de vragen van jouw lezers?
• Hoe blijft het meer verkeer aantrekken?


Om je te helpen een geweldig stuk te publiceren, laat ik je zien hoe je al deze vragen en meer kunt beantwoorden.


Ready?

Een goede schrijver zijn is moeilijk. Maar met een beetje oefening en wat onderzoek, duurt het niet lang voordat je je bij andere geweldige bloggers voegt.
Laten we dus eens kijken hoe jij ook een blogpost kunt bedenken die je altijd al wilde maken toen je een blog begon.


1.Kies een goed onderwerp


De eerste stap naar het schrijven van een blogpost is het kiezen van een goed onderwerp.
Je moet erachter komen wat je volgers willen weten en waarover ze willen lezen, zodat je bericht na publicatie nog meer bezoekers trekt.
Probeer het bericht te baseren op feedback van lezers, een bekend probleem in de branche of concurrentieanalyse.


2.Doe je onderzoek


Als je eenmaal een idee hebt, moet je in dit stadium de voorpagina van Google en jouw belangrijkste concurrenten onderzoeken om te zien hoe je kunt verbeteren wat er is. Als je geen post van hoge kwaliteit kunt schrijven die beter is dan die van hen, doe dan geen moeite!
Je hoeft geen expert te zijn op het gebied van het onderwerp, maar je moet wel onderzoek doen om er zeker van te zijn dat je waarde toevoegt.

3. Maak notities en begin een overzicht

Houd terwijl je jouw onderzoek doet een notitieboekje bij de hand waarin je de belangrijke punten kunt noteren en het onderwerp kunt schetsen.


4.Begin met het opstellen van jouw blogbericht


Nu je het overzicht hebt, kun je gaan zitten om je bericht te schrijven. Ik vind het over het algemeen leuk om het rechtstreeks op mijn WordPress-dashboard op te stellen. Het scheelt een hoop tijd en extra moeite als ik het later niet ergens anders hoef te kopiëren en plakken.

Heb je moeite om te beginnen met schrijven, of blijf je hangen en wordt je afgeleid? Bekijk onze tips om sneller te schrijven en je zult in een mum van tijd meer berichten plaatsen!

5. Houd je lezers vast met een geweldige opening

Als je je lezers kunt boeien met een goede opening, overweeg dan de helft van je werk te doen. Want als je inleiding saai is, zouden mensen niet de moeite nemen om de rest te lezen.
Veel schrijvers vinden het gemakkelijker om eerst de hoofdtekst van de blogpost te schrijven en het schrijven van de intro voor het laatst te bewaren.
Een goede manier om een ​​goede introductie te schrijven, is door een vraag te stellen over het probleem van de lezer. Vervolgens kun je hen vertellen hoe het lezen van jouw bericht hen kan helpen het probleem aan te pakken.
Dit is een geweldige manier om de aandacht van jouw lezers te trekken en ze zullen het zeker tot het einde willen lezen in de hoop de oplossing te vinden.


6.Schrijf zoals je praat


Vergeet de stijl en toon van het schrijven niet. Beide elementen kunnen een groot verschil maken.
Door te schrijven alsof je tegen je lezer praat, kan het lijken alsof ze met iemand in gesprek zijn, in plaats van een bericht daadwerkelijk te lezen.

Je lezers zullen het gevoel hebben dat je een-op-een met ze praat om hen te helpen een probleem op te lossen waarmee jij je kunt identificeren. Dit is geweldig voor het opbouwen van een loyaal lezerspubliek.


7.Maak het scanbaar


Mensen lezen blogberichten meestal niet woord voor woord. In plaats daarvan scannen ze ze op de informatie waarnaar ze op zoek zijn.
Daarom is het belangrijk om je berichten zo op te maken dat ze gemakkelijk te scannen zijn.

Hier zijn een paar manieren waarop u uw blogberichten scanbaar kunt maken:


• Gebruik tussenkopjes: tussenkopjes helpen je lezers om de hoofdonderwerpen van je bericht te zien, en helpen je om georganiseerd en op het goede spoor te blijven tijdens het schrijven.


• Schrijf korte zinnen: korte zinnen zijn veel gemakkelijker te lezen. Lange zinnen kunnen het begrijpen ingewikkeld maken.


• Houd alinea’s kort: als jouw alinea’s te lang zijn, is het moeilijker om te lezen. Ik raad aan om in de meeste van je alinea’s 2-4 zinnen te gebruiken, met enkele alinea’s van één zin om in het oog te springen.


• Gebruik opsommingstekens: wanneer je een lijst hebt, kan je opsommingstekens gebruiken om je bericht nauwkeurig en duidelijk en gemakkelijk te scannen, in plaats van items in een zin op te sommen.
Als je deze tips gebruikt om je tekst visueel aantrekkelijk te maken, is de kans groter dat je lezers het hele bericht lezen.


8.Gebruik afbeeldingen voor visuele betrokkenheid


Een eenvoudige afbeelding heeft de kracht om een ​​saai bericht veel leuker en boeiender te maken.
Wat je niet in woorden kunt uitleggen, kan worden gedaan met slechts een enkele afbeelding of een screenshot. Bovendien doorbreekt het de eentonigheid van woorden en biedt het een verfrissende visuele onderbreking voor de lezer om ze langer bezig te houden.

9. Voeg een overtuigende oproep tot actie toe

Jouw bericht kan pas succesvol worden genoemd als je de gebruikers kunt overtuigen om actie te ondernemen op de site.


Wat moet uw call-to-action (CTA) zijn? Je zou je lezers kunnen vragen om:


• Zich aan te melden voor jouw e-mailnieuwsbrief
• Een reactie achter te laten
• Het bericht te delen op social media
• Je product te kopen
Het is het beste om je aan één CTA te houden, zodat je lezers niet worden afgeleid.


Om ervoor te zorgen dat jouw CTA aantrekkelijk is, moet je je in de schoenen van de lezers verplaatsen en praten over de voordelen van het ondernemen van actie. Wat hebben ze eraan?

10.Voeg een uitgelichte afbeelding toe


Geloof het of niet, je lezers zullen niet meer dan 2 seconden verspillen om te beslissen of ze op je bericht willen klikken. Als je een positieve reactie wilt, moet je een plan hebben.
Het toevoegen van een opvallende uitgelichte afbeelding aan uw bericht is een geweldige manier om meer klikken, shares en betrokkenheid te krijgen.
Shutterstock, Unsplash en Pixabay zijn geweldige platforms om je te helpen een aantrekkelijke afbeelding te vinden om te gebruiken. Je kunt Canva ook gebruiken als je wilt dat ze bewerkt zijn. Als je meer hulp nodig hebt, kun je als volgt geweldige aanbevolen afbeeldingen maken voor je blogposts.

11. Verhoog je SEO

Als je denkt te weten hoe je een goede blogpost moet schrijven, maar je krijgt geen verkeer, dan mis je een stap!
Om ervoor te zorgen dat je bericht veel lezers heeft, moet je jouw SEO verbeteren.
Je moet een focuszoekwoord toevoegen, een titel toevoegen met de zoekwoorden erin en ook een SEO-titel en metabeschrijving toevoegen.
Je tekst moet ook meer dan 300 woorden bevatten. Ik raad je echter aan om het aantal woorden op minimaal 1000 te houden.
Verder moeten de afbeeldingen in je bericht ook goed worden geoptimaliseerd. Zorg ervoor dat ze de juiste maat hebben en beschrijvende namen hebben voordat je ze uploadt. Elke afbeelding moet ook de juiste alt-tags en categorieën hebben.


12.Publiceren op het juiste moment

Nu ben je klaar om te publiceren!
De laatste stap is om je bericht aan jezelf voor te lezen. Dit helpt je bij het identificeren van fouten en stelt je in staat deze te corrigeren voordat je op de publicatieknop drukt. Lees snel voor spelling en opmaak, maar verspil niet te veel tijd.
Druk op publiceren op een piektijd. Voor mij is dat tussen 8 uur en 10 uur op maandag, donderdag of vrijdag.