Ik ben voor jullie in het Canva Pro-plan gedoken om ‘the good, the bad and the ugly’ te ontdekken om je te laten weten of het de extra investering waard is of niet.

Mocht je het gratis abonnement van Canva al gebruiken, dan weet je dat dit de beste online tool is om ontwerpen te maken, toch?

Maar je hebt je waarschijnlijk afgevraagd of het de moeite waard is om Canva Pro te kopen, of dat het beter is om het bij het gratis abonnement te houden en geld te besparen.

Dit is wat ik in dit artikel ga behandelen:

 • De verschillen tussen gratis en pro
 • Canva Pro Prijs
 • Gebruiksgemak
 • Hoe krijg je Canva Pro gratis?
 • Is het het waard?


Canva in één oogopslag

Als je weinig tijd hebt, is hier een korte interactieve omschrijving over Canva Pro en het gratis abonnement om je een overzicht te geven, zodat je snel kunt beslissen of het pro-abonnement het waard is of niet.

Canva Pro versus gratis

Het gratis abonnement van Canva is een goede optie voor jou als je het vaak gebruikt om snelle ontwerpen te maken en je geen zorgen maakt over de beperking die ermee gepaard gaat. Terwijl het pro-abonnement het beste voor jou is als je toegang nodig hebt tot miljoenen premium inhoud en tijdbesparende functies met betere samenwerkingsfunctionaliteiten.

Ik ga elke functie en wat beide plannen te bieden hebben in detail uitleggen, maar bekijk eerst deze zij-aan-zij vergelijking tussen Canva Free vs Pro-abonnement.

Gratis Canva abonnement bevat:

 • 250.000+ sjablonen – Toegang tot meer dan 250.000 sjablonen, maar er zullen enkele sjablonen zijn met premium grafische elementen, foto’s of video’s met een Canva-watermerk erop.
 • 200K-foto’s – Krijg gratis toegang tot 200K-foto’s, de premium-foto’s kosten geld.
 • 57K grafische elementen en 13K-video’s – Je hebt toegang tot 57K grafische elementen en 13K-video’s die je gratis in je ontwerpen kunt gebruiken.
 • 1700 lettertypen – Met het gratis abonnement kan je kiezen uit 1700 gratis lettertypen voor je ontwerpen, maar je kunt eigen lettertypen niet uploaden.
 • 75 audiotracks en 6 animatie-effecten – Je hebt toegang tot 75 audiotracks en 6 animatie-effecten.
 • Nodig je team uit – Nodig teamleden gratis uit via e-mail en geef ze toegang als lid of beheerder.
 • 5 GB opslag – Je hebt 5 GB opslagruimte voor het uploaden van jouw bestanden.
 • Twee mappen – Maak twee gratis mappen om je ontwerpen in je Canva-account te ordenen.
 • Merk kit (zeer beperkt) – Je hebt toegang tot slechts één kleurenpalet met drie verschillende kleuren. Je kunt echter niet je eigen logo’s uploaden.


Dit zijn de belangrijkste functies die je krijgt bij het gratis abonnement.


Laten we het nu eens kijken wat er in het Canva Pro pakket zit.

Het Canva Pro-abonnement bevat alles wat het gratis abonnement heeft, plus:

 • Brand Kit Pro – Hiermee kan je elementen van de visuele identiteit van een merk organiseren en aanpassen door eigen logo’s en lettertypen te uploaden en zoveel kleurenpalet in te stellen als je wilt, zodat teamleden ontwerpen kunnen maken die bij jouw merk passen.
 • Achtergrond verwijderen – Verwijder de achtergrond van een afbeelding met slechts één klik.
 • Magisch formaat wijzigen – Pas het formaat van ontwerpen direct aan in elk inhoudsformaat. Je kan bijvoorbeeld Facebook-berichten omzetten in een YouTube-thumbnail.
 • Transparante afbeeldingen – Download ontwerpen op transparante achtergronden met één klik.
 • Contentplanner – Met Canva-planning of contentplanner kan je jouw inhoud plannen voor sociale media-accounts. Het enige wat je hoeft te doen is van tevoren verbluffende ontwerpen maken, ze plannen en Canva zal ze automatisch posten volgens het plan dat je hebt ingesteld.
 • 420.000+ sjablonen – Krijg toegang tot 420.000+ premium ontworpen kant-en-klare sjablonen die je kan gebruiken om direct verbluffende ontwerpen te maken.
 • Teamleden maken en uitnodigen – Creëer een team en nodig onbeperkt leden uit voor jouw team via e-mail en geef ze toegang als lid, sjabloonontwerper of beheerder om samen te werken in Canva. Het bevat betere samenwerkingsfunctionaliteiten dan het uitnodigen van leden in het gratis abonnement.
 • Animator Pro – Maak geanimeerde afbeeldingen met 14 verschillende animatiestijlen die je kunt downloaden als GIF- of filmformaat (MP4).
 • Samen ontwerpen – Maak met jouw hele team overal ter wereld ontwerpen. Je kan specifieke teamleden voor verschillende ontwerpen toevoegen en zij kunnen in realtime ontwerpen. Teamleden kunnen opmerkingen over ontwerpen toevoegen om elkaar feedback over dat ontwerp te geven.
 • Onbeperkte mappen – Maak een onbeperkt aantal mappen of submappen om ontwerpen te ordenen en voeg desgewenst specifieke teamleden toe aan mappen.
 • Eigen lettertypen uploaden – Als je een specifiek lettertype voor je ontwerpen gebruikt dat niet beschikbaar is in de meer dan 3000 lettertypen van Canva, kun je je eigen lettertype uploaden.
 • 3000+ lettertypen – Als je upgrade naar Canva Pro, heb je toegang tot meer dan 3000 premium lettertypen.
 • Downloadkwaliteit instellen – Stel de downloadkwaliteit in voor jouw ontwerp tijdens het downloaden, je kunt ontwerpen downloaden in een zeer hoge, gemiddelde of lage resolutie.Download ontwerpen in SVG – Download jouw ontwerpen in SVG-indeling, wat een enorm voordeel voor je is als je een logo-ontwerper bent of elk type vectorafbeelding wilt maken.
 • 100 GB opslag – Krijg 100 GB opslagruimte voor het uploaden van jouw foto’s en bestanden.

Deze zijn dus allemaal inbegrepen in het Canva Pro-abonnement.

Elke functie van het Canva Pro-abonnement is handig, maar de eerste vijf functies en toegang krijgen tot 420.000+ premium sjablonen, 3000+ lettertypen en een bibliotheek van 75+ miljoen premium foto’s, video’s, audio en afbeeldingen zijn waarschijnlijk de grote trekpleisters van het pro-plan.

De enorme voordelen van Canva Pro zijn dat je inhoud kunt maken die past bij jouw merk, achtergrond van afbeeldingen met één klik verwijdert, ontwerpen onmiddellijk wijzigt in elk inhoudsformaat of aangepaste formaten, transparante afbeeldingen maakt en je ontwerpen kunt plannen.

Canvas afdrukken

Daarnaast biedt Canva een service aan die bekend staat als Canva Print, waarmee je jouw ontwerpen kunt afdrukken en desgewenst kunt bestellen.

Is Canva gemakkelijk te gebruiken?

Grafische ontwerptools of software hebben vaak moeite om kracht te combineren met gebruiksgemak, maar Canva blinkt echt uit op dit cruciale gebied.

Het is heel gemakkelijk te gebruiken. Daarom is het ook zo populair, vooral vanwege het gebruiksgemak en de kant-en-klare sjablonen voor elk inhoudstype.

Iedereen kan het gebruiken, zowel niet-designer als professionals. Zo eenvoudig is het: Je hebt geen grafische ontwerpvaardigheden nodig en kunt binnen enkele minuten verbluffende ontwerpen maken.

Door te kiezen uit meer dan 420.000 vooraf ontworpen sjablonen, miljoenen foto’s, video’s, audio, elementen, afbeeldingen, duizenden premium lettertypen, honderden integraties en talloze tijdbesparende functies, is Canva een snelle en betaalbare tool voor het maken van professioneel ogende ontwerpen.

Daarnaast maakt de drag-and-drop-editor van Canva het voor iedereen nog gemakkelijker om binnen enkele minuten verbluffende ontwerpen te maken met een live preview.

Probeer het zelf gratis en ontdek hoe gemakkelijk Canva te gebruiken is door de 30 dagen gratis proefperiode van Canva uit te proberen – het kost je niets!

Is het het waard?

Canva Pro is de moeite waard als je toegang wil tot premium 420.000+ sjablonen, 75+ miljoen premium stockfoto’s, video’s, audio en grafische elementen, 25K+ audiotracks, 3000+ lettertypen, 100 GB opslagruimte, onbeperkte mappen om je ontwerpen beter te ordenen, samenwerkingstools en geavanceerde tijdbesparende functies nodig hebt.

Final Thoughts

Canva maakt het heel eenvoudig om verbluffende ontwerpen voor je project te maken – en je kunt het binnen een paar minuten doen zonder grafisch ontwerpvaardigheden.

De vooraf ontworpen sjablonen bieden een enorm voordeel, omdat je ze eenvoudig kunt aanpassen met een drag & drop tool.

Ik raad het aan voor bedrijven/particulieren die niet de middelen hebben om een ontwerper in te huren en snel en gemakkelijk zelf willen ontwerpen zonder enige ervaring.

 

Gerelateerde posts