In mijn laatste story ontdekte ik veel vragen over wat funnels precies zijn en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen, dus ik dacht laten we er eens wat dieper op ingaan!

Wat zijn Funnels?

Een marketing funnel is een krachtig model dat bedrijven helpt om potentiële klanten om te zetten in loyale fans. Maar hoe werkt het precies? 🤔

Een funnel is eigenlijk een stappenplan waarbij mensen die mogelijk interesse hebben in een product of dienst, stap voor stap worden begeleid naar de uiteindelijke aankoop. Het begint bij het ontdekken van het product, gaat verder met het tonen van interesse, dan het nemen van een besluit, en eindigt met het daadwerkelijk kopen van het product of jouw dienst.

Wat zijn de verschillende fases?
Hoe jij je funnel indeelt, is helemaal aan jou: hou het eenvoudig met slechts drie onderdelen of maak er tien van, wat jij het prettigst vindt.

Ik heb er hier een aantal voor je!

  1. Bewustwording: Hier komen mensen voor het eerst in aanraking met jouw merk. Denk aan social media posts, een gratis e-book, een checklist of advertenties.
  2. Interesse: Je hebt hun aandacht! Nu laat je zien waarom jouw product of dienst waardevol is, bijvoorbeeld met blogs en nieuwsbrieven.
  3. Overweging: Potentiële klanten overwegen nu serieus jouw aanbod. Dit is het moment voor productdemo’s of bijvoorbeeld reviews.
  4. Intentie: Ze zijn bijna klaar om te kopen en zoeken specifieke informatie. Hier komen gedetailleerde productinformatie en prijzen in beeld.
  5. Aankoop: Het besluit is genomen! Zorg voor een soepel aankoopproces en uitstekende klantondersteuning.
  6. Loyaliteit: Houd je klanten tevreden en betrokken met follow-up e-mails en loyaliteitsprogramma’s.
  7. Advocacy: Tevreden klanten worden je grootste ambassadeurs en bevelen je aan bij anderen!

Wil je meer weten over hoe je funnels kunt inzetten voor jouw bedrijf? Laat gerust een reactie achter 💬👇

Gerelateerde posts