Blog

GELD VERDIENEN MET FACEBOOK

Zoveel mensen samen op één plek maakt het eigenlijk vrij eenvoudig om geld te verdienen op Facebook. Facebook maakt het namelijk mogelijk om een ​​publiek te bereiken dat geïnteresseerd is in alles wat jij te bieden hebt.

De basisprincipes van hoe je geld kunt verdienen, zijn overal hetzelfde: verkoop iets van waarde. En om dat succesvol te laten werken, heb je slechts drie ingrediënten nodig:

  • Een product (of dienst) om te verkopen
  • Mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product (potentiële klanten)
  • Een manier om de potentiële klanten te bereiken

Facebook lost de moeilijkheid om potentiële klanten te bereiken volledig op en helpt je zelfs om erachter te komen welke verschillende groepen mensen geïnteresseerd zijn in kopen. Dit maakt het zoveel makkelijker om geld te verdienen.

Hieronder volgen een aantal manieren om geld te verdienen met Facebook.

Promoot e-commerceproducten

Een manier om geld te verdienen op Facebook is door een eenvoudige online winkel op te zetten en deze vervolgens op Facebook te promoten. 

Als je een goede niche kiest en een product vindt waar ze dol op zijn, kun je op deze manier veel geld verdienen. 

Heb jij al gehoord van ‘dropshipping’? Het werkt als volgt: je zet een webshop op waar klanten een product kunnen kopen. Elke keer dat je een bestelling krijgt, draai je je om en geef je het verzendadres van de klant door aan een leverancier, die het product rechtstreeks naar de klant stuurt. Dit is een geweldige manier om geld te verdienen met Facebook, omdat er heel weinig risico voor jou is en je geen productvoorraad hoeft op te slaan.

1) Winkel opzetten

Met een platform als Shopify of Woocommerce kan MediaWow een online winkel voor je opzetten. Gebruik foto’s van goede kwaliteit van jouw product voor de beste resultaten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de webshop van Haarstudio10 of Manissimo. Zij hebben al grote succes behaald met hun online verkoop.

2) Promoot jouw product

Je kunt natuurlijk netwerken of Facebook-advertenties gebruiken om klanten naar jouw winkel te leiden en deze te promoten. Netwerken (met je vrienden of in Facebook-groepen) is gratis, maar kan erg traag zijn. Facebook-advertenties kosten daarentegen geld, maar zijn veel gemakkelijker op te schalen.

3) Voer de bestellingen uit

Wanneer iemand een product koopt in jouw e-commerce winkel, voer je gewoon zijn bestelling uit door het verzendadres door te geven aan de distributeur. Leun dan achterover en geniet van de winst!

Affiliate Marketing

Een andere manier om geld te verdienen via Facebook is door middel van affiliate marketing. Veel bedrijven, waaronder Amazon, hebben partnerprogramma’s waarmee je een percentage kunt verdienen van elke verkoop die doorverwijst.

Zo ga je aan de slag geld verdienen op Facebook met affiliate marketing:

1) Kies een aangesloten product.

2) Bouw een publiek op

Tenzij je producten alleen gaat promoten met Facebook-advertenties, moet je beginnen met het vergroten van een publiek om je gelieerde producten aan te promoten.

Creëer een aanwezigheid op sociale media (en bij voorkeur ook een website) en begin met het plaatsen van hoogwaardige inhoud om volgers aan te trekken.

3) Promoot product

Als je een publiek hebt, begin dan met het aanbevelen van je aangesloten product aan hen. Huur anders een expert op het gebied van Facebook-advertenties in om je te helpen bij het opzetten van een strategische campagne, zodat je kan beginnen met verkopen.

Hoewel het misschien meer moeite kost om gelieerde producten op de markt te brengen om geld te verdienen op Facebook, is het realiseren van verkoop volledig hands-off! Wanneer iemand het product koopt, maak je winst – zo simpel is het.

Diensten aanbieden

Je kunt geld verdienen door te adverteren op Facebook als je een dienst aanbiedt. Zelfs als je maar een bescheiden aantal vrienden hebt, zijn er waarschijnlijk een paar mensen in je netwerk die geïnteresseerd zouden zijn in een dienst die je zou kunnen aanbieden.

Het is veel waarschijnlijker dat je vrienden jou inhuren (iemand die ze kennen) dan dat ze een willekeurige vreemdeling inhuren, dus je kunt over het algemeen vrij gemakkelijk klanten krijgen door simpelweg te delen wat je van plan bent.

Gesponsorde berichten

Gesponsorde berichten zijn een veelgebruikte manier om geld te verdienen met Facebook-pagina’s. Als je een populaire pagina hebt, kun je effectief geld verdienen met Facebook-likes.

Gesponsorde berichten zijn wanneer een bedrijf iemand met een grote aanhang betaalt om hun product te promoten. Dit kan een foto van hun product zijn, een reclameboodschap of een lopende campagne waarin je (de influencer) vertelt over het gebruik van het product in het dagelijks leven.

Zelfs als je geen groot publiek hebt, zijn er bedrijven die graag met je willen samenwerken als je een groep gepassioneerde volgers hebt.

Om geld te verdienen met een Facebook-pagina via gesponsorde berichten, moet je eerst een publiek laten groeien, bij voorkeur zeer gericht op een specifiek onderwerp.

Digitale producten verkopen

Ten slotte kun je geld verdienen met adverteren op Facebook als je een digitaal product maakt om te verkopen. Deze optie heeft het potentieel om het meeste geld te verdienen, maar het is ook een beetje moeilijker om uit te voeren.

Tot slot

Er zijn tal van effectieve, legitieme manieren om geld te verdienen op Facebook, maar ze vereisen allemaal tijd en enige strategie!