Blog

HET ALGORITME VAN INSTAGRAM KRAKEN

Instagram Algoritme

Op een schaal van goocheltrucs tot de Bermudadriehoek staat het mysterie van het algoritme van Instagram ergens in het midden. Het is ongrijpbaar, verwarrend en tegelijkertijd volledig boeiend. Het algoritme van instagram kraken? Hoe werkt het? Waarom lijkt het de hele tijd te veranderen? Waarom krijgen sommige van onze berichten een enorme betrokkenheid en lijken andere een wachtkamer met een sexy spambot en twee volgers? En nog belangrijker: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de inhoud waaraan we hard werken terecht komt bij de mensen die er het meest toe doen?

Hoewel er helaas geen definitieve ‘hacks’ zijn om het algoritme te verslaan, zijn er een paar solide manieren om ervoor te zorgen dat jouw contentstrategie rekening houdt met hoe het algoritme werkt en goed is uitgerust om de top van de feed van jouw publiek te bereiken.

Hoe het algoritme van Instagram ‘werkt’

Als je je de dagen herinnert dat Instagram je feed chronologisch sorteerde, is het waarschijnlijk tijd om een ​​oogcrème te gaan gebruiken. Het algoritme van Instagram heeft drie jaar geleden een grondige revisie ondergaan om uiteindelijk de gebruikerservaring te verbeteren.

Je wilt waarschijnlijk meer van de inhoud zien die je aan het lachen maakt, vergeleken met de willekeurige eenmalige berichten van een verre vreemdeling. Het algoritme verzamelt deze informatie op basis van de accounts die je volgt, de berichten die je leuk vindt en zelfs de advertenties waarop je klikt, om een ​​uniek op maat gemaakte feed met inhoud te maken, speciaal voor jou. Mooi toch?

Instagram draait helemaal om BTE – Big Thoughtful Energy: mensen in de app houden. Onthoud dit wanneer je jouw inhoud maakt. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door na te denken over alle verschillende kleine dingen die je zou moeten doen om het algoritme te ‘bedriegen’. Maar houd dit ene overkoepelende controlepunt in gedachten en je bent goud waard: is deze inhoud ECHT genoeg om een ​​persoon (en niet een bot!) nog even op de app te houden ? Als je ja antwoordt, komt het waarschijnlijk in het bovenste gedeelte van de feeds van jouw publiek terecht.

Een algoritmevriendelijke strategie bedenken

Nu gaan we een strategie ontwikkelen die met al deze overwegingen rekening houdt. Er zijn een paar gemakkelijke en eenvoudige dingen waarmee je rekening moet houden bij het genereren van inhoud en het beheren van jouw account.

Rollen zijn je geheime wapen – het is geen verrassing dat Instagram op de plek van TikTok schiet en veel energie investeert in het uitbreiden van de nieuwe functie. Het consequent posten van frequente reels is een gemakkelijke manier om een ​​inherente boost van Instagram te krijgen.
Altijd kwaliteit boven kwantiteit – Post niet iets middelmatigs. Neem de tijd om iets waardevollers te maken waar je volgers naar toe zullen trekken, en het algoritme zal je belonen.
Plan berichten op basis van het gedrag van jouw publiek – Een belangrijk onderdeel hiervan is het begrijpen van je doelgroep en wanneer deze het meest waarschijnlijk actief is op Instagram. Vergeet niet dat de eerste 30 minuten van betrokkenheid nadat je een bericht heeft geplaatst, het meest kritisch is en het algoritme laat weten of jouw inhoud de moeite waard is om te stimuleren.
Weersta de verleiding om volgers en betrokkenheid te kopen – Als je een drukke ondernemer bent of net start met een merk, weten we hoe verleidelijk het kan zijn om een ​​gevestigd gebruikersaccount te kopen of een heleboel willekeurige volgers te kopen, maar het maakt je uiteindelijke werk veel moeilijker. Instagram kan door bot gegenereerde opmerkingen en vind-ik-leuks detecteren in vergelijking met die van echte mensen, en helaas kunnen nepmensen jouw echte producten niet kopen of jouw inhoud absorberen.
Dat is het magere algoritme van Instagram, en we hopen dat deze strategieën en praktische tips je helpen om content te maken die in de lift zit.