Blog

INSTAGRAM BERICHTEN INPLANNEN

INSTAGRAM PLANNER BLOG

Hoe kun je makkelijk en gratis Instagram berichten inplannen? In deze nieuwe blog vertel ik je hier alles over. Ik heb een super handige Instagram tool ontdekt die jouw leven een stukje makkelijker maakt. Als je echt iets uit Instagram wilt halen ben je daar vaak veel tijd mee kwijt en we weten allemaal, tijd is geld! Ik maak zakelijk gebruik van Planoly. Planoly heeft nog veel meer handige functies, naast het inplannen van berichten.

In dit artikel lees je alles over Planoly.

Wat is Planoly?

Planoly is een (gratis) visuele planningstool waarmee Instagram-gebruikers agenda’s kunnen maken om hun inhoud te plannen, de inhoud van anderen te beheren, berichten te plannen, engagementen te analyseren en zelfs een Instagram-team te laten groeien. In Planoly zie je direct je Instagram feed zoals deze eruit komt te zien, waardoor je een mooi en uitnodigende account kunt maken. Je kunt foto’s toevoegen op zowel je computer als op je mobiel.

Een overzicht van je instagram feed

Dit is toch echt wel een cadeautje. Ik postte vroeger wel eens wat op mijn Instagram feed en vond het uiteindelijk toch niet passen bij het geheel. Met Planoly upload je gewoon de foto die je aan je Instagram wilt toevoegen en voilà, je ziet meteen of het er mooi uitziet. Hiermee kun je de foto’s en kleuren in je feed mooi bij elkaar laten aansluiten, waardoor je veel professioneler overkomt bij jouw klanten.

In Planoly kun je schuiven met de foto’s om het zo goed mogelijk bij elkaar te laten passen. Zo houd je zelf volledige controle over hoe je feed eruit ziet.

Instagram posts inplannen

Automatisch posten kan een geweldig hulpmiddel zijn als het gaat om het plannen van inhoud die je voor de komende dagen, weken of zelfs maanden wilt laten zien! Als je van tevoren al jouw sociale media content verzamelt, kan je een consistente en slimme sociale strategie ontwikkelen en kan je hiermee op de hoogte blijven van alles wat je van plan bent te posten. (Dit is een ENORM voordeel voor influencers en kleine bedrijven die veel inhoud hebben om te delen, maar niet genoeg tijd om de hele dag op alle apps te zijn.) Auto-Post is echt een LIFE CHANGER!

Ook handig: dit kan vanaf zowel de computer als je telefoon. Ideaal dus als je vanaf je computer foto’s op Instagram wilt plaatsen.

Instagram Splitter

Als je een grote aankondiging wilt doen of een creatieve look wilt, kan de splittertool van Planoly je helpen om eenvoudig een afbeelding in meerdere berichten te splitsen. Gebruikers hebben de mogelijkheid om een ​​afbeelding op te splitsen in twee, drie, vier, zes of negen afzonderlijke tegels. Je kunt dit rechtstreeks op jouw telefoon doen via de mobiele Planoly-app!

Insta Stories inplannen

Ook Insta Stories kun je inplannen met Planoly. Super handig!

Maak hashtag lijsten in Planoly

De Planoly Hashtag Manager maakt het planningsproces efficiënter dan ooit!

Met de Planoly Hashtag Manager kun je eenvoudig hashtags aan je berichten toevoegen – zowel voor Instagram als Pinterest. Maak hashtag-categorieën om automatisch aangepaste hashtags aan jouw berichten toe te voegen en de betrokkenheid te vergroten. Vaarwel kopiëren en plakken vanuit je notities! (Omdat we ALLEMAAL weten hoe dat gaat.) Laten we de notities op je telefoon gebruiken voor je boodschappenlijstje, niet voor je hashtags!

Planoly: gratis of betaald?

Ik heb zelf gekozen voor de gratis versie omdat ik vind dat ik hier voldoende mee kan.

Mocht je toch willen kiezen voor de betaalde versie, dan zijn dit de voordelen.

  • Meer Instagram accounts
  • Meer gebruikers
  • Onbeperkt foto’s uploaden om je feed te bekijken (bij de gratis versie 30 foto’s per maand)
  • Onbeperkt aantal stories uploaden om in te plannen (maximaal 30 stories per maand in de gratis versie)
  • Video’s en gifjes kunnen uploaden
  • 1 Jaar of langer terug je statistieken kunnen bekijken
  • Reageren op 15 of meer posts terug
  • Direct delen op Facebook
  • Je hasthags automatisch in een reactie laten posten