Beste tijden om op instagram te posten blog

Wat zijn de ultieme momenten om in 2024 jouw succesvolle avonturen op Instagram te delen? En moet je andere tijdstippen overwegen als je streeft naar een zee van likes en of meer interactie? Het geheime recept voor een succesvolle social media post kent verschillende ingrediënten. Natuurlijk is de inhoud de ster van de show: is jouw content afgestemd op de vraag van jouw doelgroep? Dat is uiteindelijk de sleutel tot een top performance op social media, vooral op Instagram! Daarnaast dansen we altijd mee op de deuntjes van het Instagram-algoritme, dat met regelmaat van ritme verandert en zo ook invloed uitoefent op de prestaties van jouw Instagramfestijn.

En, is het tijdstip echt zo belangrijk? Zeker weten! De ideale tijden hangen samen met de momenten waarop jouw doelgroep de dansvloer van Instagram betreedt. En op die momenten boek je nu eenmaal meer succes op social media. Een detail dat echt het verschil kan maken!

Optimale tijden voor een knalfeest van interactie:

 • Beste dag om te stralen: Zondag
 • Beste tijd om te schitteren: 15 uur
 • Piektijden voor interactie op Instagram:
 • Zondag om 15 uur
 • Dinsdag om 19 uur
 • Zaterdag tussen 20 en 22 uur

De piekmomenten voor meer interactie vinden vooral plaats tijdens het weekend. Zaterdagavond en zondagmiddag zijn populaire tijden voor Instagramgebruikers om likes, comments en shares uit te delen.

Als organisatie valt er veel plezier te beleven buiten kantooruren, dus het is extra belangrijk om jouw Instagram-posts goed te verspreiden over de dagen. Het vooruitplannen van Instagramcontent is dus een must als je optimaal wilt genieten van resultaten, zonder in het weekend achter je laptop te moeten kruipen.

Het Instagram-algoritme doet een vreugdedansje met (onder andere) de activiteit en interactie van jouw account bij het beoordelen van jouw onweerstaanbare relevantie. De beste tijdstippen voor interactie zijn dus als confetti om jouw posts in het algemeen nog beter te laten stralen in de ogen van het algoritme. Dat zorgt niet alleen voor een goed scorende post, maar levert ook op de lange termijn een feestelijke stroom van succes op.

Optimale tijden om meer te posten voor een groter bereik, zodat je jouw feestje met nog meer gasten kunt delen, zijn als volgt:

 • Beste dag om te stralen: Donderdag
 • Beste tijd om te schitteren: 15 uur
 • Piektijden voor bereik op Instagram:
 • Dinsdag tussen 14 en 16 uur
 • Donderdag tussen 14 en 17 uur
 • Vrijdag tussen 12 en 14 uur

In tegenstelling tot de optimale tijdstippen voor meer interactie, kun je voor een groter bereik beter doordeweeks op Instagram posten. Vooral in de middag bereik je een breder publiek met jouw Instagram-posts. Donderdagmiddag is het ultieme piekmoment, gevolgd door donderdag en vrijdag.

Om je Instagram-resultaten nog verder te verbeteren, is het waardevol om specifieker te kijken naar bijvoorbeeld jouw branche, of nog beter: naar de prestaties van jouw eigen bedrijfsaccount.
Hulp nodig? Neem gerust contact met me op!

Gerelateerde posts