Blog

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ EEN WEBSITE?

Website tips

Ontzettend spannend om een nieuw bedrijf te starten! Ik heb het zelf ook meegemaakt en er komt zoveel op je af! Waar moet je op letten bij een website bijvoorbeeld. Allerlei vragen waar je nog nooit over na hebt hoeven denken. Of misschien ben je al een tijdje ondernemer en wordt het tijd voor het echte werk!

Jij wilt een website laten maken of misschien ben je zelf al wel aan het knutselen geweest om kosten te besparen..

Mijn geluk was natuurlijk dat ik mijn eigen website zelf kon maken, dus nu zal je denken; Dit wordt een soort van: ”Wij van WC-eend, adviseren WC-eend” verhaal.

Maar nee, ik wil je oprecht helpen om voor jou de juiste keuze te maken als het gaat om een website bouwen of laten bouwen.

Laten we eerlijk zijn, niemand wil teveel geld uitgeven! Maar wat is veel? En wat wil je ermee bereiken?

Iedereen weet dat een goede website niet alleen voor nieuwe leads kan zorgen, maar dat het ook een visitekaartje is voor jou en jouw bedrijf.

Een slechte website kan bezoekers wegjagen en je daarmee klanten laten mislopen.

Waar moet je op letten als je een website wilt laten bouwen? Gebruik deze checklist:

Weet wat je wil bereiken!

Denk goed na over het hoe en waarom van een website maken of laten maken.

 • Wat wil je dat je bezoekers op je website komen doen? Moeten ze je informatie lezen of bekijken, wil je dat ze hun contactgegevens achterlaten, is het doel ze iets te laten kopen?
 • Wie zijn de mensen uit je doelgroep?
 • Hoe ziet jouw ideale klant eruit?
 • Is jouw doelgroep vooral gebonden aan desktop computers of zijn ze juist ontzettend mobiel? (Wil je meer weten over een responsive webdesign? Lees dan deze blog.)
 • Wat doet de concurrentie? Hoe presenteren zij zich online?

Bepaal je budget…

Hoeveel wil je uitgeven? Een website laten maken kan behoorlijk in de kosten lopen, maar zolang het rendement goed is, compenseer je dit. Vergeet niet, ook tijd is geld voor jou als ondernemer! Vraag jezelf dus af hoeveel tijd je in je website wil steken als je het zelf gaat doen. Zowel tijdens het ontwerpen, als daarna. Een website is altijd een work in progress!

Kies jij voor een webdesigner dan zal je alleen teksten en beeldmateriaal hoeven aanleveren en overleg je wat voor look and feel je wilt.. Verder gaat een webdesigner zelfstandig aan de slag en komt alleen bij jou ter controle.

Lekker achterover leunen?

Zou het niet heerlijk zijn als je een website kon laten maken en vervolgens tevreden achterover kon leunen terwijl de website deed waar hij voor ontwikkeld was?

 • Je moet continu proberen de vindbaarheid van je site te verbeteren.
 • Update regelmatig zodat er geen fouten ontstaan in jouw website.
 • Hoe regel je goede backups, zodat je niet alles kwijtraakt.
 • Hoe ga je meten hoe je website functioneert en waar kansen liggen om te verbeteren?
 • Wat als je na een tijdje wilt veranderen van hostingservice of zelfs van je webdesigner?
 • Hoe ga jij zelf alle producten bijwerken in je webshop en wat als ze uit voorraad zijn, maar jouw klant toch een bestelling heeft geplaatst?

Laatste tip

Of je nu zelf aan de slag gaat of het laat doen, zorg dat je er een goed gevoel bij hebt. Mocht je kiezen voor een webdesigner dan is de juiste klik ontzettend belangrijk. Jij moet het gevoel hebben dat je begrepen wordt en dat de webdesigner jouw bedrijf goed aanvoelt.

Succes met jouw keuze!